Hvad er forskellen på mænd og kvinder, hvis man kigger bort fra biologien? Er vi ikke efterhånden nået så langt ind i den moderne tidsperiode, så vi for alvor bør fremme ligestillingen mellem kønnene?

Debatten i medierne har længe indeholdt en diskussion om forskellene i fremstillingen af mænd og kvinder. Vi har eksempelvis set det i #metoo-sagerne og i fodboldslandsholdets omklædningsrum, hvor de danske fodboldherrer afslutter deres kampråb med ordene “store patter”, hvilket har vakt opsigt blandt de danske medier og har givet nogle danske kvinder en mindreværdsfølelse.

Et andet eksempel, hvor man kan se, at diverse institutioner forsøger at gøre op med de stereotype kønsfremstillinger, er på Danmarks Tekniske Universitet, hvor de på deres hjemmeside slår et slag for ligestilling og mangfoldighed. I deres verden er det en selvfølgelighed, at kvinder kan arbejde indenfor de tekniske fag på lige fod med mændene. Hvis man atter vender tilbage til fodboldspillet, kan man i Danmark også se et øget fokus på kvindelandsholdet, der spiller sig til gode resultater internationalt. Imidlertid aftager diskussionerne om ligestilling og køn dog ikke i medierne, for der dukker jævnligt nye sager op, hvor kvinder føler sig trådt på af mændene, fordi mænd altid har været fremstillet som ‘det stærke køn’ og har haft særlige privilegier.

Spørgsmålet er, om ikke man bør ændre nogle af de gamle fundamentale forestillinger om kønnene – eksempelvis i spillenes verden. Her er kongerne altid de stærkeste – se bare på Skak og ethvert kortspil, mens virkelighedens verden ofte er en anden, hvor der i hele verdenen er fremtrædende kvinder på den politiske scene (eksempelvis Angela Merkel, Hillary Clinton og Danmarks Helle Thorning-Schmidt).

For at imødegå debatterne og tankerne om mænd og konger som den stærkeste i et spil, Unibet Casino i samarbejde med FCB Inferno i år på Kvindernes Kampdag d. 5. marts 2018, gjort et tiltag herimod: De har oprettet et nyt kortspil, hvor dronningen er det stærkeste kort, og spillet er designet til dialogen om kønsforestillinger. Spillet bliver kaldt “Queens-Rules” – eller på dansk “Dronningens regler” og det udforer kønsforstillingerne rundt omkring i verdenen og får spillerne til at reflektere over de klassiske kortspils indbyggede paroler.

Kortspillet kommer som en optakt til en international pokerturnering for kvinder d. 8. marts 2018 i blandt andet London og Stockholm samt på Malta. Pokerturneringen har desuden givet anledning til en social eksperimentalfilm, som er blevet produceret i samarbejde med produktionsselskabet Archer’s Mark.

Kortene til pokerturneringen er limited edition, og de er designet og tegnet af kvindelige illustratorer fra womenwhodraw.com. De fremstiller alle farver, former, størrelser og typer af kvinder, hvor der særligt er fokus på farveforskelle og LBTQ+ samt andre minoritetsgrupper.

Et internationalt event, der er støttet af Unibet, forventes at have en stor indtægt, men det økonomiske overskud fra både eventet og det tilhørende salg af merchandise – herunder t-shirts, kunsttryk og spillekort, bliver doneret væk til HeForShe. HeForShe er oprettet af UN Women og har ved at være en solidaritetskampagne til formål at fremme kvinder. Hermed er det ikke organisationerne bag kortspillet, der får stor økonomisk gevinst af eventet – derimod er det organisationen og kvindernes eget virke.

På denne måde er Unibet aktive aktører, når det drejer sig om at ændre kvindeopfattelsen rundt om i verdenen. I fællesskab med kvindeorganisationer skaber de events, som italesætter og sætter fokus på kønsforskelle. De sætter rammerne for nye retninger indenfor området.