Der er mange forskelle, når det kommer til mænd og kvinder. Du kan i det følgende blive klogere på tre af de forskelle, nærmere bestemt fysik, styrke og mentalitet, som alle tre er områder, hvor de to køn kan have svært ved at forstå hinanden.

 

Når du kender din mands udfordringer og syn på tilværelsen, bliver det nemmere at forstå ham, så det kan godt svare sig at læse med her.

1. Fysik

Alene forskellen på mænd og kvinders fysik er slående. De store, stærke og maskuline mænd står i skarp kontrast til de fleste kvinder, som i langt højere grad er feminine og måske endda skrøbelige. Eller i hvert fald har former på en anden måde end mænd. Den klassiske timeglasfigur finder du for eksempel oftere ved kvinder end mænd.

Igennem de senere år har vi set en tendens til, at kvinder begynder at klæde sig mere maskulint og omvendt. 90’ernes tøjmode er vendt tilbage i det danske modebillede, og kvinderne er begyndt at skjule deres former. På den anden side finder der også pt. et opgør sted, hvor forskellen og “shaming”-tendenserne bliver italesat.

2. Styrke

Der er også andre fysiske forskelle, der ikke kun vedrører sig udseendet og fysikken. Mænd er generelt set stærkere end kvinder, hvilket hænger sammen med blandt andet hormoner og muskelopbygning. Til gengæld siges det også, at kvinder er mere udholdende end de stærke mænd.

3. Mentalitet

Forskellen på mænd og kvinder er imidlertid mest slående, når det kommer til mentaliteten. Der er mange ting, som kvinder gør og siger, som mænd aldrig kommer til at forstå.

For eksempel er kvinder generelt meget mere i kontakt med deres følelser, men de har også en tendens til lettere at tage på vej, end mænd gør. For mange kvinder fremstår mænd som hårde og måske endda overfladiske, men i bund og grund handler det bare om, at de har en anden måde at anskue verden på.